الأحد، 25 نوفمبر 2018

الكركار دهن الكركار بالودك

الكركار دهن الكركار بالودك
المكونات:
رطلين زيت سمسم (زيت اول عصرة هو الافضل دائما) أو زيت الزره (الليبتعملي بيه الاكل)
ربع وقية فرنفل (سلم مش مطحون)
ممكن تضيفي مع القرنفل حبات من المحلب
مقدارملعق طعام دهن ضان (احسن واحد المستخلص من الدهن اللي حول الكلية)[طريقة استخلاصه: تغسلي الشحم الحول كلوة الخروف يالصابون وتشطفيه بالماء جيدا. تصفيه من الميه وتحطيه علي النار في اناء كبير علي نار هادية لحد ما الدهن يسيح يبقي زي الزيت والانسحة تتحمر وتبقي لونها اصفر فاتح مش احمر. تعرفي انو الدهن نضج بانك تنقطي قطرة ميه صغيرة فيه ..لو عمل صوت يبقي الدهن نضج وتنزليه من علي النار علي طول وتصفيه ( بمصفاة سلك.) بعد ما يهدأ بس قبل ما يبرد علشان لوبرد حيجمد]الطريقة:
انقعي القرنفل والمحلي في كوب شاي من الماء لمدة يوم.
احضري اناء كبير وارفعيه في نار هادية..اضيفي منقوع القرنفل والمحلب ثم اضيفي الزيت
لا تدخلي ملعقة او تحاولي تحريك الخليط وهو علي النار وإلا فار واتدفق عل البوتجاز (مهما كان انائك كبير) أنا حذرتك وانتي حرة
تعرفي انو الخليط نضج بانك تنقطي نطة ميه عليه..لو عمل صوت (طششش)تقفلي النار علي طول (كمان في الحالة دي لو طلعتي واحدة من حبات القرنفل حتلاقيها مقرمشة وممكن تهرسيها بايدك بسهولة.
العملية دي بنسميها تحلية الزيت لان رحتو حتبقي حلوة خالص
بعد الزيت ما يهدا برضو لازم نصفيه بمصفاة سلك




0 التعليقات:

إرسال تعليق

{ ما يلفظ من قول إلا لديه رقيب عتيد}

حنين المهيرة © 2009. تعريب الـطالـب. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute